Lavettaret lähtee taistelemaan Halli SM-alkuturnaukseen
Julkaistu: 22.02.2018 00.00

Lavettaret lähtee taistelemaan Halli SM-alkuturnaukseen

Lappajärven Veikkojen osalta seurahistorian toinen Halli-SM alkuturnaus pelataan tulevana lauantaina Porissa. Lopputurnaus-paikasta taistelevat Lavettarien lisäksi Porin Pesäkarhut sekä Seinäjoen Maila-Jussit. Lohkovoittaja etenee Tampereella maaliskuussa pelattavaan lopputurnaukseen.

Pesäkarhuja haastamaan

Lavettarien osalta turnaus alkaa aamupelillä Porin Pesäkarhuja vastaan. Viime kauden finalisti on vahvistunut syksyn siirtomarkkinoilla ja on yksi suurimpia hallikauden mestarisuosikkeja. - Pori oli viime kaudella vahva ja on minun papereissa vahvistunut entisestään. Joukkue onäärimmäisen fyysinen ja tehokas sisäpelissä, eikä kyllä anna ulkopelissäkään tuumaakaan periksi. Linna, Rosvall ja polvivammasta toipunut Itävalo tuovat viime kauden joukkueeseen melkoisesti lisää. Tässä pelissä on kyllä melkoinen Daavid vs Goljat asetelma, mutta pallo on pyöreä ja hallipelien kolmivuoroiset jaksot yllätysalttiita. Lähdemme rohkeasti haastamaan isompaamme, luonnehtii Tuomela avausvastustajaa.

Maila-Jussit vastassa päivän toisessa kamppalussa

Alkuturnauksen toinen ottelu pelataan Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Seinäjoen joukkue on muuttunut rajusti viime kaudesta ja on tulevalle kesälle yksi sarjan ” mustista hevosista ”. Merkittävin vahvistus Seinäjoelle on Aino-Kaisa Mantereen paluu jussipaitaan. - Seinäjoen Maila-Jussit on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Viime kauden joukkueesta kokeneet pelaajat jäivät ja lahjakkaita nuoria siirtyi Lapualle. Muutoksista huolimatta saamme vastaamme laadukkaasti valmennetun joukkueen. Itselle henkilökohtaisesti on tunteita herättävää kohdata edelliskauden joukkue. Lasken Seinäjoen kuitenkin niihin joukkueisiin, joita vastaan pitää pystyä taistelemaan tasaväkisesti, mikäli ensi kesänä halutaan sijoituksia parantaa, täsmentää Tuomela.

Alkuturnaus askelmerkki kesään

Lappajärven joukkueessa ei ole asetettu varsinaisesti tulostavoitteita turnaukseen. Pori on turnauksen selkeä ennakkosuosikki, jonka päänahkaa Lappajärvi ja Seinäjoki kyttää. Alkuturnauksella on kuitenkin Lappajärven joukkueelle iso merkitys kesää kohden siirryttäessä.
- Meillä on kaksi harjoitusottelua hallissa takana. Lapuaa vastaan kaksijakoinen ottelu ja Siilinjärveä vastaan todella nihkeä vääntö. Lähtökohtia on niiden perusteella vaikea lähteä arvioimaan. Joukkue on kutakuinkin terve ja Poriin lähtee 14 pelaajaa, jotka kaikki tulevat peleissä pelaamaan. Tavoitteena on saada tärkeää dataa kesää kohden. Missä asioissa olemme oikealla tiellä ja mitkä asiat vaativat lisäpanostuksia. Alkuturnaus on eräänlainen askelmerkki kesää silmällä pitäen, miettii Tuomela.

Kehitysaskeleita talviharjoituskaudella ottanut Roosa Aho lähtee turnaukseen hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä: "Eräänlaisena teemana on saada laajalti onnistuneita suorituksia koko joukkueelle ja tehdä rohkeita ratkaisuja, joiden kautta on mahdollisuus voittaa jaksoja ja näin ollen myös otteuita. Tavoitteena on pelata kaksi tasaista ottelua, jotta pelin taso ei ailahtelisi liikaa. Edeltävistä harjoituspeleistä on paljon parannettavaa sisä- ja kaaripelin osalta koko joukkueella. Sisäpelissä tarvitaan rohkeutta, itseluottamusta omaan tekemiseen ja peräkkäisiä onnistumisia. Luottamalla laadukkaaseen perustekemiseen pääsee pitkälle."

Kuva:Tiina Kallio

Seuran uusimmat