Lavettaret aloittivat superpesisuransa häviöllä: Porin PesäKarhut vahvempi kotonaan
Julkaistu: 10.05.2017 00.00

Lavettaret aloittivat superpesisuransa häviöllä: Porin PesäKarhut vahvempi kotonaan

Lappajärven Veikkojen seurahistorian ensimmäinen Superpesiskausi avattiin Pesäkarhujen vieraana Porissa hyisen talvisissa olosuhteissa. Lunta tuprusi taivaalta ja lämpöä oli vain pari astetta. Alkuverryttelyt oli tehty huolella, koska pelin alku oli hyvin tasainen. Toisen vuoroparin tasoittavalla Essi Ritola ja kotiuttajajokeri Piritta Kärnä iskivät Janina Männikön ja Jannika Lillusen kotipesän turviin tasoittaen Porin kahden juoksun etumatkan. Kokeneempi Pesäkarhut käänsi jakson Susanna Puiston lyönneillä edukseen 4-2.

Veikkojen ote katosi tauolla täysin. Pori rakenteli tilanteita varsin helposti vieraiden avustuksella. Monet kolmostilanteet syntyivät lavettarien räpylöiden kautta pompotuksilla tai ulkokentän sijoittumisvirheillä. Emännät iskivät sitten vastustamattomilla välilyönneillä naisia kotiin kuin liukuhihnalta. Pesäkarhut pystyi kahden palonkin tilanteessa pyörittämään peliään.

Pesäpallo- ottelu hävitään harvoin siten, että joukkue iskee juoksun kaikista kolmostilanteistaan, mutta häviää silti. Näin kävi kuitenkin nyt. Kärnä löi toisen juoksunsa tässä pelissä Männikön juostessa Veikoille laihan lohdun.

Joukkue on saanut tulikasteensa. Tämä peli oli suurelle osalle pelaajista ja tietenkin myös pelijohdolle ensimmäinen pääsarjassa. Jännitys paistoi kaikilla otteista. Superpesismaailma on kuitenkin jotakin, mihin pitää päästä sisälle. Nyt joukkueemme on astetta kokeneempi. Uskomme vahvasti, että lauantaina 13.5. Veikkolassa kotiavauksessa Lappeenrannan Pesä- Ysejä vastaan kentällemenot onnistuvat paremmin ja räpylä pitää ulkopelissä. Olosuhteet ovat varmasti ainakin hieman keväisemmät.

Tervetuloa kannustamaan lavettaret kotiavauksessa voittoon!

Seuraava ottelu la 13.5. klo 16.00 Lappajärvi - Lappeenranta

Seuran uusimmat