Lavettaret matkaavat kohti superpesiskesää 2017
Julkaistu: 01.05.2017 00.00

Lavettaret matkaavat kohti superpesiskesää 2017

Lappajärven Veikkojen naisten supespesisjoukkue on treenannut pitkän talviharjoittelukauden kohti seurahistorian ensimmäistä superpesiskauttansa. Joukkueen harjoittelukausi on mennyt suunnitelmien mukaan lukuun ottamatta sitkeitä flunssakausia ja pieniä loukkaantumisia. Harjoituskauden pääpainoina ovat olleet mm. lajilliset ominaisuudet niin ulko- kuin sisäpelissäkin, fyysisten ominaisuuksien parantaminen sekä uudistuneen joukkueen yhteenhitsautuminen.

Talvella päästiin pelaamaan hyvä määrä hallipelejä niin harjoitusotteluina kuin halli SM -turnauksessakin. Kokonaisuutena hallipeleistä jäi hyvä fiilis, sillä pelasimme varsin hyvää ulkopeliä ja pelaajamme ottivat isoja kehitysaskeleita kokonaisvaltaisesti. Hallipeleistä jäi parannettavaa etenkin sisäpeliimme, ja siihen olemme painottaneetkin lähiaikoina treeneissä ja palavereissa. Sisäpelimme vaatii vielä parempaa kaaripelaamista, pelirohkeutta ja peräkkäisiä onnistumisia, jotta saamme jatkuvuutta lyöntivuoroihimme. Hallipelit muita superpesisjoukkueita vastaan toi ylipäätänsäkin hyvää kokemusta kokemattomillekin pelaajillemme ja osoitti, että pärjäämme tällä sarjatasolla.

Lavettaret lähtivät harjoituskauteen 19 pelaajan ringillä, josta on saatu muodostettua lopullinen kesällä pelaava pelaajarinki. Ikäviäkin poisjääntejä joukkue koki, sillä Elisa Salosen pelaajasopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Elisan poisjäänti vie lyöntivoimaa, kokemusta ja vahvaa räpylätekemistä pois joukkueeltamme, mutta nuoria vastuunottajia joukkueestamme löytyy useita. Nousijajoukkueesta löytyy motivaatiota tehdä töitä ja pärjätä, iloisuutta, periksiantamattomuutta, yllätyksellisyyttä, monipuolista lajillista osaamista ja lyöntivoimaa, mitkä mahdollistavatkin hyviin tuloksiin kesän aikana.

Edustusjoukkue on talviharjoittelukaudella asettanut tavoitteekseen päästä pudotuspeleihin eli 8. parhaan joukkoon. Vaikka nousijajoukkue ollemmekin niin emme lähde nöyristelemään kokeneempia joukkueita tai pelaajia vastaan, vaan tulemme pelaamaam jokaisessa pelissä tosissamme voitoista. Lavettaret aloittaa superpesiskautensa Porissa ti 9.5., yhtä mestariehdokasta Porin Pesäkarhuja vastaan. Peli on varmasti kaikille hieno kokemus nousijajoukkueessa ja monelle se ensimmäinen virallinen superpesispeli. Lähdemme nauttimaan pelistä ja pelaamaan otteluvoitosta.

Seurahistorian ensimmäinen kotipeli pelataan lauantaina 13.5. klo 16.00, kun vastaan asettuu Lappeenrannan Pesä Ysit. Avauspelimme niin vieraissa kuin kotona ovat merkityksellisiä koko seuralle. Kyseessä ovat historiallinen sarja-avaus sekä ensimmäinen superpesis-ottelu Lappajärvellä kautta aikojen. Nuori nousijajoukkue kaipaa yleisön ja kannattajien tukea ensimmäisestä pelistä lähtien, tehdään yhdessä tulevasta kaudesta menestyksekäs.

J-P Tuomela, pelinjohtaja

Kuva: Teemu Kekola

Seuran uusimmat