Lavettaret jatkoi vahvaa kotivirettään: nyt kaatui Oulu
Julkaistu: 14.07.2018 00.00

Tiivistahtinen peliviikko alkoi voitokkaasti keskiviikkona Lapuaa vastaan. Perjantaina Veikkolaan saapui sarjakuutonen Oulun Lipottaret. Hyvään vireeseen äitynyt kotijoukkue piti ohjat käsissä alusta loppuun ja kasvatti kotivoittojen putken kolmeen. Ottelun avainhahmoksi nousi kotijoukkueen lyöjäjokeri Piritta Kärnä neljällä kotiutuksellaan.

Avausjakson Lavettaret aloitti sisävuorolla, kuten aika monesti kuluneella kaudella. Kotijoukkue sai hyvän alun, kun kärki rakensi ajolähdön ja Lapua-pelin ratkaissut Tanja Tuomela löi pallon vastustamattomasti väliin Oona Liimataisen tuodessa avausjuoksun. Jatkoa seurasi, kun Emmi Peltola iski välilyönnillä Roosa Ahon kotiin ja Essi Ritola puhkaisi kolmospuolen Tuomelan tuodessa tilanteeksi 3-0. Lipottaret sai omalla tasoittavalla yhden kotiutusyrityksen aikaiseksi, mutta Juulia Salosen ratkaisulyönti nousi kopiksi.

Toisessa vuorossa Veikot sai rakennettua jälleen tilanteen, mutta painostus kuihtui, kun kotiutustilanteessa tuomittiin takaetenijän estäneen ja kaksi paloa katkaisi vuoron. Tasoittavallaan Oulu sai luotua kaksi kotiutusyritystä, mutta sateiseksi muuttuneessa säässä kotijoukueen ulkokenttä piti tärkeissä tilanteissa.

Kolmannessa vuorossa Lavettaret iski lisää löylyä kiukaalle. Jakson neljäs juoksu oli Roosa Ahon käsialaa Kaisa Jaakkolan tuodessa. Seuraavaksi Tuomela iski toistamiseen Liimataisen välilyönnillä kotiin. Samoin teki Piritta Kärnä Janina Männikön tuodessa. Äkkiä tilanne oli muuttunut jo 6-0:aan kotijoukkueen hyväksi.

Liekö sitten hyvän olon tunnetta vai mitä, mutta kolmannessa vuorossa Oulu tuli peliin mukaan. Alkutahdit takaa-ajoon iski Siri Eskola kolmospuolen puhkaisulla, joka tuotti Veikkolankentällä kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Hetken päästä tilanne tiukkeni entisestään, kun Eskola sai kipitellä rauhassa kotiin vapaataipaleen turvin.

Kun Lavettarien viimeinen sisävuoro oli huono, niin Oulun viimeiseen sisävuoroon mentiin kutkuttavissa 6-4-numeroissa. Oulu sai yhden tilanteen rakennettua ja siitä myös vahvan avausjakson pelannut Eskola pääsi juoksun verran kaventamaan, mutta viimeinen palo syntyi kakkospesälle ja jakso näin ollen emännille tiukasti 6-5.

Toisen jakson alku oli ensimmäisen jakson toisinto. Oulun sisävuorolla ei tapahtunut juuri mitään, vaan Lavettarien ulkokenttä poimi palot ennen kolmospesää. Omalla tasoittavalla sisävuorolla LaVe rakensi kärjestä tilanteen ja Kärnä löi välilyönnillä Männikön kotiin. Kun Ritola onnistui kotiuttamaan Ahon, niin Veikot oli siirtynyt kahden juoksun johtoon. Lavettarien toinen sisävuoro oli myös vahva. Ns. keskipalkki rakensi tilanteen ja Kärnä löi pallon takaa läpi. Lyönti tuotti kotijoukkueella kaksi lisäjuoksua tuojina Aho ja Peltola.

Kolmannessa vuorosssa Oulu sai hieman juonen päästä kiinni ja kavensi Eskolan ja Salosen hyvillä lyönneillä tilanteeksi 4-2, mutta lähemmäksi Oulu ei enää ottelussa päässyt. Tämä tiesi sitä, että kotijoukkue otti kauden kolmannen kolmen pisteen voiton ja samalla kolmannen perättäinen kotivoiton.

- Tänään saatiin ottelussa molemmilla jaksoille upeat alut, mikä siivitti hienoon voittoon. Keskiviikon Lapua-pelin hyvä tunnetila saatiin mukaan myös tähän otteluun ja siitä pitää jakaa joukkueelle kiitosta. Sisäpelissä tänään lyötiin juoksut laadukkailla lyönneillä, eikä pelätty virheitä. Ulkona sattui muutama musta hetki ja typerä virhe, millä Oulu yritettiin pitää pelissä mukana. Yksittäisistä pelaajista täytyy nostaa esille palkitut Piritta Kärnän ja Essi Ritolan, jotka pelasivat vahvan pelin. On erittäin tärkeä juttu joukkueelle, että he kokeneina pelaajina ovat saaneet nyt onnistumisia. Sunnuntaina sarja jatkuu Lappeenrannassa. Yritetään pitää hyvä vire päällä ja saada samalla jotain mukaan bussiinkin kotimatkalle. Ei tässä henkseleitä ole syytä ruveta paukuttelemaan, veisteli pelinjohtaja Tero Tuomela syystäkin tyytyväisenä.

Seuraava kotiottelu pelataan to 19.7. klo 18.00, kun vastaan asettuu Porin Pesäkarhut. Tervetuloa kannustamaan Veikkoja, jotta kotivoittojen sarja saisi jatkoa!

Kuva: Tiina Kallio