10
HEL
18.00
NYP, NYP 2024 harj.ottelu

LaVe - Jalajärven Jalas  2 - 0

Pallohalli, Alajärvi

Lavettarilta lupaava esitys talvikunnosta

LaVe - Jalasjärven Jalas 2-0 (13-2, 6-0)

Lappajärven Veikot antoi lupaavan näytteen talvikunnostaan Alajärvellä käydyssä harjoitusottelussa samaa sarjatasoa pelaavaa Jalasjärven Jalasta vastaan. Vaikka hallin ulkopuolella hyytävä lähes kolmenkymmenen asteen voimalla paukkunut pakkanen jäähdytti sisäilmaakin, niin se ei kangistanut Lavettaria. Pelistä tuli kotijoukkueen näytös heti alkuvihellyksestä saakka.

-Sisäpelimme oli pitkästä aikaa hyvää. Teimme juoksuja tasaisesti läpi pelin lukuun ottamatta toisen jakson ensimmäistä vuoroa. Onnistumisia kirjattiin tasaisesti. Tilanteet saatiin luotua suunnitelmien mukaan, joista sitten mätkittiin juoksuja. Ulkopelimme on ollut hyvää jo aiemmissakin peleissä. Kotiutuskilpailuun pitää vielä miettiä jotakin, koska se ei toimi kuten pitäisi, analysoi Veikkojen tyytyväinen pelinjohtaja Jaakko Kultalahti.

Lavettaret pelasi sisällä koko materiaan voimin. Lienee harvinaista nykypesäpallossa, että joukkueen jokainen pelaaja yhdeksiköstä tuo juoksuja. Ahkerimmin kenttää kiersivät LaVen uusi tuttavuus Fanny Pasonen, neljä tuotua, paluumuuttaja Elisa Hyny, kolme tuotua, samoin kuin nuori Minea Kivinen.

Kotiutukset keskittyivät puolestaan viidelle pelaajalle, jotka kaikki pöllyttivät hallin suojaverkkoja tai seiniä tulisilla vedoilla. Kakkospolttajan paikalle ulkopelissä onnistuneesti kotiutunut Hyny mätti viisi juoksua ja jokeri Sanna Särkijärvi neljä. Kolmeen kotiutukseen ylsivät Aleksandra Latvala, Milla Hakomäki ja Anni Kangas.

Kun räpylä pitää, niin se antaa myös potkua mailan varteen ja luo itseluottamusta. Lavettarien molemmat lukkarit esiintyivät edukseen. Kokenut Aleksandra Latvala syötti avausjaksolla hyvin ja nuorisosiiven Amanda Tuomela pelasi toisen jakson lautasen ääressä nollaten Jalasjärven aikeet. Veikkojen uudet kasvot Fanny Pasonen kopparina sekä polttolinjassa Elisa Hyny ja Maria Lahti ovat antaneet hyvän kuvan taidoistaan.

Arkistokuvassa kovassa lyöntivireessä ollut Elisa Hyny. Kuva Pasi Kettunen.