23
MAA
18.00
NYP, NYP 2024 harj.ottelu

LaVe - Siilinjärven Pesis  1 - 0

Pallohalli, Alajärvi

Lavettaret jatkaa vakuuttavasti kohti kesää

LaVe- SiiPe 1-0 (7-7), (4-1)k.4-3

Lappajärven ykköspesisnaiset nappasivat talvikauden neljännessä hallipelissä jälleen voiton. Joukkue on hävinnyt näissä harjoituspeleissä vain yhden jakson, kun Superpesiksessä pelaava Mailattaret oli tammikuun alussa Vaasassa parempi avausjaksolla.

Veikkojen kanssa Ykköspesiksen pohjoislohkossa pelaava Siilinjärven Pesis taipui Alajärven pallohallissa ajoittain hyviä otteita esittäneelle kotijoukkueelle. LaVe aloitti pelin varsin tyrmäävästi. Kahdessa ensimmäisessä lyöntivuorossa se iski seitsemän juoksua tarkasti käsikirjoituksen mukaan.

Helpohko alku hyydytti sitten jakson jälkipuolella esitystä. Sisäpelissä ratkaisut muuttuivat epävarmoiksi. Myös hyvin alkanut ulkopeli alkoi rakoilla. Siilinjärvi pääsi parilla läpilyönnillä, Lavettarien harhaheitoilla ja epävarmoilla kiinniotoilla peliin mukaan. Viimeisen vuoron tasoittavalla se tuli jo tasoihin yhdellä palolla. Pakon edessä jatkuvasta ajotilanteessa Veikot ryhdistäytyi ja tuhosi vastustajan yritykset kotipesän kynnykselle.

Tauolla Veikot kokosi itsensä ja pelasi jälleen totutun varmasti. Jakson ratkaisi hyvässä lyöntivireessä oleva Aleksandra Latvala komealla kaksi juoksua tuottaneella läpilyönnillä. Kun LaVe sai räpylän jälleen pitämään niin voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Jos aiemmat kolme harjoitusotteluiden kotiutuskilpailua ovat menneet aina vastustajille, niin nyt niiden suhteen käännettiin uusi lehti. Veikot iski kovilla vedoilla neljä juoksua, mikä riitti myös kotarivoittoon.

-Pelin alku oli kauden parasta. Se oli hyvin hanskassa ja pelattiin suunnitelmien mukaan. Sitten pari läpilyöntiä ja haparoinnit toi vastustajan peliin mukaan. Se sai pussareilla muutamia juoksuja, mutta onneksi kestettiin painostus. Tarkoitus oli pelata nopeaa peliä kahdella kärjellä. Siinä onnistuimme. Jos toinen ei kulkenut, niin sitten mentiin toisella. Molemmat kärjet onnistuivat hyvin. Samoin kokeneet kotiuttajamme Sanna Särkijärvi Ja Aleksanra Latvala, joille molemmille merkattiin neljä juoksua. Joitakin pieniä viilauksia voimme kuvioihin vielä tehdä ennen kauden alkua. Jatkamme tästä kohti kevättä hyvällä energialla, summasi pelinjohtaja Jaakko Kultalahti.