LAPPAJÄRVELLÄ PELATAAN ITÄ-LÄNSI -OTTELUITA ENSIMMÄISEN KERRAN PESÄPALLOHISTORIASSA

Viime vuonna pesäpallokalenteriin palanneet miesten ja naisten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelut saavat jatko tulevana kesänä. Ykköspesiksen Itä-Länsi-tapahtuma järjestetään Lappajärvellä sunnuntaina 7.7.2024. Järjestelyistä vastaa Lappajärven Veikot yhdessä Suomen pesäpalloliiton kanssa. Tapahtuma on yksi osa Vimpelin pesisfestareita.

Tapahtuma on Veikoille uusi, sillä Lappajärvellä ja perinteikkäällä Veikkolan kentällä ei ole koskaan aiemmin pelattu pesäpallon arvo-ottelua. Muutoinkaan pesäpallon arvo-ottelut eivät ole jokavuotista herkkua Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla. Vimpelissä on pelattu miesten Itä-Länsi-ottelu 1990 ja Liitto-Lehdistö-ottelu 1976 sekä naisten Liitto-Lehdistö-ottelu 1989. Alajärvelle myönnettiin nykymuotoisen Itä-Länsi-tapahtuman järjestelyoikeudet 1995. Lisäksi Alajärvellä on pelattu miesten Liitto-Lehdistö-ottelut 1973 ja 2011.

Lappajärven Veikot toivottaa pesiskansan lämpimästi Tervetulleeksi kokemaan upea urheilutapahtuma Veikkolan pesäpallostadionille heinäkuussa.

AIKATAULU

Klo 11.30 Portit aukeavat, Klo 12.45 Avajaiset, Klo 13.00 Naiset, Klo 16.00 Miehet

LIPUNMYYNTI

PÄIVÄLIPPU, 20€, Ennakkomyynti 30.6.2024 saakka. Sisältää: Naisten ja miesten Itä-Länsi -ottelut Saatavilla: Lavettarien kotipeleistä ja Lavepesiksen fanituotekaupasta: https://lave.shopunique.fi/

VIP-LIPPU, 50€, Ennakkomyynti 30.6.2024 saakka. Sisältää päivälipun tapahtumaan, ruokailun, VIP-katsomopaikan, pääsyn VIP-telttaan. VIP-teltassa mahdollisuus päästä kuulemaan joukkueiden ennakkotunnelmia ja ottelun jälkeiset lehdistötilaisuudet sekä nauttimaan VIP-teltan antimia mm. Kahvia ja virvokkeita. Ilmoitathan erityisruokavaliosi 30.6.2024 mennessä sähköpostitse - lavepesis(at)gmail.com. Saatavilla: Lavettarien kotipeleistä ja Lavepesiksen fanituotekaupasta: https://lave.shopunique.fi/

PORTILTA 25€ / päivälippu

Maksuvälineinä käy käteisen ja kortin lisäksi Edenred-, ePassi- ja Smartum -edut. Mikäli käytät jotakin kolmea viimeiseksi mainittua etua - muistathan ilmoittaa ostoksestasi (lähetä kuitti yhteystietoinesi) meille lavepesis(at)gmail.com. Saat ostamasi tuotteen nimelläsi (päivälipun tai VIP-lipun) ennakkolippukojulta pelipäivänä.

VIP-ALUE

VIP-katsomo sijaitsee kotipesän takana kakkospuolella, jonka takana on myös VIP-teltta. Kyseiselle alueelle ovat tervetulleita kutsuvieraat sekä VIP-lipun ostaneet henkilöt, joille kuuluu myös päivän aikana ruokailu koulukeskuksen ruokalassa.

SAAPUMINEN

Veikkolan pesäpallostadionin läheisyydessä on useampi parkkipaikka. Osa parkkipaikoista on tarkoitettu mm. Talkoolaisille ja joukkueille, ja niihin ei ole yleisöllä oikeuksia päästä. Veikkolan pesäpallostadionin pääparkkipaikka on tapahtumatorin käytössä. Lappajärven koulukeskuksen parkkipaikka on tarkoitettu INVA-parkiksi, johon pääsee näytettyään liikenteenohjaajille INVA- kortin.

Parkkipaikka 1.: Järviseudun Ammatti-instituutti, JAMI (yleisö), etäisyys kentälle 500m

Parkkipaikka 2.: Yleisurheilukenttä, Stadion Nissi (yleisö), etäisyys kentälle 300m

Parkkipaikka 3 : Lappis-Areenan ja yu-kentän viereinen pelto (yleisö), etäisyys kentälle 250m

Parkkipaikka 4.: Lappajärven Terveysasema (yleisö), etäisyys kentälle 500m

Parkkipaikka 5: Lappajärven seurakuntatalo (yleisö), etäisyys kentälle 500m

Parkkipaikka 6: Lappajärven Lukio (yleisö), etäisyys kentälle 300m

Parkkipaikka 7 : Lappis-Areena (miesten joukkueet), etäisyys kentälle 250m

Parkkipaikka 8 : Koulukeskus (naisten joukkueet + INVA-parkki), etäisyys kentälle 50m

Parkkipaikka 9: Vanhan lukion parkki (vain talkoolaiset), etäisyys kentälle 250m

Tapahtuman avajaiset alkavat klo 12.45. Saavuthan ajoissa paikalle.

KATSOMOT

Veikkolan pesäpallostadionin peruskatsomorakenteiden ja kentälle tuotujen lisäkatsomoiden ansiosta kokonaisyleisökapasiteetti on laskettu 900 henkilölle. Katsomot ovat numeroimattomia., eivätkä ne ole katettuja. Katsomot sijaitsevat pesäpallokentän ympäri, kun kentän kakkospuolelle asetetaan tapahtuman ajaksi lisäkatsomoita.

LIIKUNTARAJOITTEISET

INVA-parkki sijaitsee Lappajärven koulukeskuksen pihassa (parkkipaikka 8.). Lipunmyynti on kolmospuolen kojulta, josta on lyhin ja helppokulkuisin reitti rampin kautta päärakennuksen terassille. Terassille on varattu INVA-paikat ottelun seuraamista helpottaakseen ja liikuntarajoitteisten turvaallisuus huomioiden. Ilmoitathan järjestävälle taholle lavepesis(at)gmail.com, mikäli sinulla on tarve ns. pyörätuolipaikalle.

RUOKAILU JA KIOSKITOIMINTA

Veikkolan pesäpallostadionilla toimii kaksi kioskia: kuuluttamon alakerran kioski kotipesän takana ja päärakennuksen kioski kolmospuolella. Tapahtumatorilta saatavilla peruskioskituotteiden lisäksi pizzapaloja, pyttipannua, muurikkalättyä ja Lappajärven jäätelökioskin maittavia jäätelöannoksia.

TAPAHTUMATORI

Tapahtumatori sijaitsee Veikkolan pesäpallostadionin pääparkkipaikalla. Liikenne rajattu pois tältä alueelta. Kojujen ylläpitäjät ja myyjät päivittyvät ajan saatossa. Tarjolla ruoan ja herkkujen lisäksi yhteistyökumppaneidemme kojuja sekä urheiluvaate- ja urheiluvälinemyyntiä. Mikäli sinua ja yritystäsi kiinnostaa tulla osaksi isoa urheilutapahtumaa otathan rohkeasti yhteyttä järjestäjiin - lavepesis(at)gmail.com. Tapahtumatorin paikkavuokra 100€ / päivä.

YHTEYSTIEDOT / LISÄTIETOA

Yhteyshenkilö: Reijo Kärnä puh. 0409612394, Sähköposti: lavepesis(at)gmail.com, Facebook: Facebook/tapahtumasivut