LaVettarilla kaksijakoinen viikko
NYPJulkaistu: 20.05.2024 20.23

LaVettarilla kaksijakoinen viikko

LaVe- LaJy 0-2 (0-2,1-1)

Lappajärven Veikkojen Ykköspesisviikko oli varsin kaksijakoinen. Keskiviikkona kotikentällä sisäpeli tökki perusteellisesti, mutta lauantaina Seinäjoella tuntui onnistuvan kaikki. Toivottavasti nyt viimeistään ilmojen lämmetessä heitettiin talviturkki. Selvä voitto ja onnistumiset palautti varmasti itseluottamuksen ja uskon omien taitojen riittävyydestä.

Veikkolassa vieraillut etelälohkon kärkijoukkue Laitilan Jyske loi tilanteita sen verran paremmin, että ansaitsi niukan voiton. Se sai aikaan kaksitoista kolmostilannetta, kun Lavettaret jäi ainoastaan kuuteen. Kärkilyönnit menivät niin ikään vieraille 64-54.

-Ulkopelimme oli totutun tiukkaa, mutta sisäpelissä olimme täysin hukassa. Meiltä meni pelin alussa pari näppiä suoraan vastustajan käsiin, mikä toi epävarmuutta koko loppupeliin. Kuvaavaa pelin luoteeseen oli meidän viimeinen sisävuoro, mikä kesti kokonaiset 59 sekuntia. Syy siihen löytyy osittain Laitilan ulkopelistä, mikä on aina tiukkaa lukkari Erica Rosendahlin johdolla, mutta oma tekeminen oli luokatonta, mietti Veikkojen pelinjohtaja Jaakko Kultalahti ja lupasi keksiä seuraavaan peliin lääkkeitä laivan kääntämiseksi.

Veikkojen ainoan juoksun löi Sanna Särkijärvi ja toi Tiia Jokela. Jokela palkittiin Aleksandra Latvalan kanssa Lavettarista. Latvala oli myös polttavin ulkopelaaja. Anna- Elisa Pukkinen jatkoi uskomatonta sarjaa kärkietenijäksi menemisessä. Kolmessa pelissä hän on onnistunut joka kerta, 13/13. Tämä oikeutti kiistatta vakuuttavimman sisäpelaajan mainintaan.

SMJ- LaVe 0-2(2-8,4-11)

Jaakko Kultalahti piti lupauksensa sisäpelin paranemisesta. Valmennusjohdon kärmeskeitto oli tarpeeksi vahvaa. Lavettaaret oli täysin uusi joukkue Seinäjoella. LaVe hyökkäsi heti jaksojen alussa tuhoisasti. Sille riitti kaksi vuoroa selvän pesäeron tekemiseen. Avauspuolikkaalla taululla komeilivat numerot 0-8 ja toisella puolikkaalla 0-11. Latauksen purkautuessa Lavettarien ote herpaantui hieman, ja Jussit onnistui saamaan tasoitusta.

Pelin kulkuun liittyi muutama todella hieno hetki. Veikot onnistui molemmilla jaksoilla iskemään jatkuvasta ajosta viiden lyöjän voimin juoksun. Elisa Hyny on ollut kuluneella viikolla loistovireessä. Tyttöjen Superpesiksessä Alajärven Ankkureissa pelaava Elisa on ratkaisut jaksoja läpäreillään kolmen kunnarin verran. Tässä pelissä hänen pomminsa suuntautui takakentälle, mille kopparit eivät voineet mitään.

Hyny palkittiin Veikkojen parhaana ja vakuuttavimpana sisäpelaajana tehoin 8/10, 1+5 lyötyä ja kaksi tuotua juoksua. Toisen palkinnon ja polttavimman ulkopelaajan meriitin kirjasi laajalla alueella touhuava kakkosvahti Saana Lahti. Hänen sisäpelitehonsa olivat 5/5, yksi lyöty ja kaksi tuotua juoksua. Tämä voitto oli koko joukkueen hyvän esityksen tulos, sillä jokainen pelaaja löi tai toi juoksuja.

Siilinjärven Pesis saapuu torstaina Veikkolaan klo 18 alkavaan peliin. Silloin näemme, jatkuuko Lavettarien nousukiito, vai laittako SiiPe kapuloita rattaisiin. Olethan paikalla luomassa tunnelmaa hyvälle pelille.

Pelikuva: Santeri Viinamäki