Veikot hyvässä juoksussa
NYPJulkaistu: 11.06.2024 19.45

Veikot hyvässä juoksussa

LaVe- Pesäkarhut Akatemia 2-1(1-2,3-0,4-2)

Porin Pesäkarhujen Akatemia antoi Lavettarille kelpo vastuksen naisten Ykköspesisksen ottelussa. Veikot kärsi ensimmäisen pistemenetyksen kahdeksan voittoisan jakson jälkeen. Ottelu lähti käyntiin emänniltä varsin tahmeasti. Sisäpeli yski, mutta ulkopeli oli koko pelin ajan totutun varmaa.

Kolme ensimmäistä vuoroa pelattiin sopuisasti juoksuitta. Sanna Särkijärven saumalyönnillä LaVe siirtyi johtoon. Se ei odotuksista huolimatta riittänyt. Pori sai tasoittavallaan tilanteen päälle ja kaksi juoksua. Molemmissa kotijoukkueen ulkokenttä avusti ratkaisevasti.

Toiselle jaksolle Veikot tuli uudella ilmeellä. Räpylä piti eikä lipsahduksia sattunut. Saana Lahti täräytti heti alkuun kaksi juoksua. Elisa Hyny onnistui vielä kotiutuksessaan seuraavassa vuorossa varmistellen näin jaksovoittoa.

Lavettarien vahvuutena on ollut koko kauden kolmostilanteiden hyvä puolustaminen. Tästä osoituksena taas se, että Pori sai 12 kotiutusyritystä, niin niistä vain kaksi tuotti tuloksen. LaVe vastaavasti ratkaisi pelin tehokkaampana kotiuttajana. Yhdeksästä yrityksestä taululle merkattiin neljä lyötyä juoksua.

Talven harjoituspeleissä kotiutuskilpailut olivat Veikoille myrkkyä, mutta ne olivat vain harjoitusta. Nyt jaetaan pisteitä ja jokaisessa yrityksessä on panosta. Pori joutui antautumaan Anni Kankaan, Aleksandra Latvalan, Sanna Särkijärven ja Elisa Hynyn iskiessä monipuolisilla lyönneillä selvän etumatkan, mikä oli liikkaa porilaisille.

Aleksandra Latvala palkittiin kotijoukkueen parhaana ja polttavimpana ulkopelaajana. Hänen työskentelynsä lautasen äärellä on olut merkittävä tekijä koko kevään ajan siihen, että vastustajien kotiutukset tökkivät pahasti. Elli Kangas oli toinen palkittu ja antoi vakuuttavan näytön sisäpeliosaamisestaan.

PattU- LaVe 0-2(3-10,0-4)

Lappajärven Veikkojen kuudes perättäinen voitto Ykköspesiksessä haettiin Raahesta. Kone käynnistyi hieman vajaakierroksilla. Mitä pidemmälle pelissä edettiin, niin sitä tehokkaampi vihreäpaitojen ote oli. Tässäkin pelissä kotiutusten tehokkuus ja hyvä tilanteiden puolustaminen olivat puhtaan otteluvoiton takuuna. Lave iski 17 kolmostilanteesta 13 juoksua, kun Pattijoki sai 11 yrityksestä vain kolme.

-Ottelu meni käsikirjoituksen mukaan. Pelasimme ehjän hyvän pelin. Joitakin pieniä säätöjä vielä mietitään, mutta hyvää juoksua mennään. Kaveri teki tilanteita, mutta niistä ei ollut juoksut kovinkaan monesti lähelläkään, joten takatilanteiden puolustaminen onnistui jälleen. Toisen jakson toinen sisävuoro jäi käytännössä meiltä käyttämättä. Töpeksimme kaikki kolme paloa kärpäsinä. Se oli käsittämätön sisävuoro. Sen jälkeen pelasimme jälleen hyvällä tasolla, pohdiskeli pelinjohtaja Jaakko Kultalahti.

Lavettaret tulitti väkevästi raahelaisten ulkokenttää. Kärkietenijät Fanny Pasonen ja Neea Mattila puhkaisivat kakkosrajan. Tiia Jokela puolestaan iski kolmosjatkeelta oivalla vedolla 1+1 juoksua. Lavettarille kolme kunnaria ovat harvinaista herkkua, kun kotikentällä se on ahtauden vuoksi lähes mahdoton tehtävä. Veikkojen onnistujista löytyy pöytäkirjalta selvää faktaa: Pasonen 80% 8/10 onnistumista, 1+1 lyötyä ja 4 tuotua juoksua, Tiia Jokela 100% 9/9. 1+2 ja 3 tuotua, Aleksandra Latvala 100% 7/7, 4 lyötyä, Mattila 100% 7/7, 1+0,1 tuotu, Milla Hakomäki 80% 4/5 ja Anna- Elisa Pukkinen 3 tuotua. Pasonen oli vakuuttavin sisäpelaaja ja Latvala polttavin ulkopelaaja. Molemmat palkittiin Veikoista.

Pelitahti jatkuu kiivaana. Pattijoki saapuu heti jo keskiviikkona vastavierailulle Lappajärvelle. Peli alkaa kello 18. Jatkuvatko Lavettarien hyvät esitykset? Sen saat nähdä tulemalla paikan päälle Veikkolaan.