LAVETTARET VALMISTAUTUU TULEVAAN KAUTEEN UUDISTUNEELLA ILMEELLÄ
Julkaistu: 20.02.2018 00.00

LAVETTARET VALMISTAUTUU TULEVAAN KAUTEEN UUDISTUNEELLA ILMEELLÄ

Lappajärven Veikkojen edustusjoukkue lähtee kohti toista superpesiskauttansa ja joukkueeseen sekä sen valmentajistoon on tullut jonkin verran muutoksia. Lavettarien pelinjohtajaksi on hankittu vahvan järviseutulaisuuden ja pesistaustan omaava Tero Tuomela, joka oli viime vuonna paikallisvastustajan Seinäjoen Maila-Jussien pelinjohtajana. Pelinjohto-tehtävät hän ottaa vastaan avoimin mielin ja kertoo, että Seinäjoki-vuosi oli erinäisistä syistä pettymys. Tuomela kertoo, että haluaa tehdä tästä joukkueesta ja seurasta lippulaivan järviseutulaisen naispesisprojektille, jolla voi olla pitkäkin tarina. Tuomelan kanssa pelinjohtokaksikon muodostaa serkkupoika ja Lavettarien viime kauden viuhkamies Jukka-Pekka Tuomela. Valmennustiimiä vahvistaa alajärveläislähtöinen Tuomas Nurmela, joka tuo lisänäkemystä joukkueeseen, harjoitteluun ja pelillisiin asioihin. Joukkueenjohtajana jatkaa viime vuoden tapaan Heli Mäki.

Harjoitusringissä tulee olla Tuomelan mukaan 16-18 pelaajaa. Lopullinen pelaajarinki vahvistuneen marraskuun aikana. Joukkueessa on viime vuosien runkopelaajia ja nuoria tulevaisuuden lupauksia. Joukkueessa niin pelaajistosta kuin valmennusportaastakin paistaa vahvasti Järviseutulaisuus. Joukkue ei ole isosti pelaajiston osalta muuttunut, mikä on nähtävä vahvuutena. Uusia pelaajia on Kallion Jenna ja Ihamäen Anna, jotka ovat molemmat nuoria lupaavia pesäpalloilijoita. Jenna tuo lisävaihtoehtoja koppariosastolle ja Anna on ikäluokkansa parhaimmistoa Etelä-Pohjanmaalla. Kannattajillekin mukavan paluun tekee vuoden 2016 nousijajoukkueen kippari Tanja Tuomela, joka tuo joukkueeseen monipuolista osaamista eri osa-alueille ja auttaa joukkuetta kokemuksellaan.

Pelinjohdon suunnitelmien mukaan talvikausi etenee sellaisella tahdilla että keskimäärin joka toinen viikonloppu on koko joukkueen leiritykset. Väliviikoilla kokoonnutaan pienemmissä ryhmissä. Hallipelit astuu ohjelmaan näillä näkymin tammi-helmikuulla.Harjoitusten painopiste on ulkopelissä. Sisäpelissä monipuolistetaan tekemistä ja pyritään lisäämään juoksuvoimaa, mikä oli viime kaudella yksi akilleen kantapää. Lajiharjoituksiin saadaan paljon enemmän mahdollisuuksia, kun Alajärvelle on noussut uusi ylipainehalli. Joukkueeseen on saatava hyvän tekemisen kautta uskoa ja tietynlaista rutiinia, jotta viime vuoden tiukat häviöt saadaan ensi vuonna käännettyä voitoiksi ja täten nostamaan koko joukkueena tasoa, Tuomela summaa. Pelinjohtajan ajatusta tukeekin joukkueen ja seuran asettama tulevan kauden teema #KASVUTARINA.

Talvikauden harjoittelut on jo aloitettu ja syksyyn on mahtunut jo kaksi koko joukkueen yhteistä leiriviikonloppua. Tuomelan mukaan leiriviikonloput ovat antaneet kuvaa joukkueen ominaisuuksista ja uskoo joukkueensa potenttiaaliin. "Jo alkusyksyn harjoitukset ovat tuottaneet tuloksia, sillä viime leiriviikon fysiikkatesteissä tuli parannuksia. Erityisen mielenkiinnolla seuraan juoksunopeuksia, ja voin sanoa, että jo tässä vaiheessa useamman tytön juoksunopeudet ovat parantuneet", Tuomela summaa.

Sopimuspelaajat ja joukkuejohto kaudella 2018

Aho Roosa

Herrala Jutta

Ihamäki Anna

Jaakkola Kaisa

Kallio Jenna

Kärnä Piritta

Luoma-aho Karoliina

Mäki Ella

Mäki Inka

Männikkö Janina

Olli Henna

Peltola Emmi

Rantala Riina

Ritola Essi

Sova Nella

Tuomela Tanja

Vehka-Aho Emmi

1. pj Tuomela Tero

2.pj Tuomela Jukka-Pekka

Lajivalmentaja Nurmela Tuomas

Joukkueenjohtaja Mäki Heli

Seuran uusimmat