Siipirikkoinen LaVe kaatui Jyväskylässä
Julkaistu: 15.06.2018 00.00

Siipirikkoinen LaVe kaatui Jyväskylässä

Lavettarien Superpesisjoukkue joutui matkaamaan Jyväskylään vajaalla ja hyvin nuorella kokoonpanolla. 11 pelaajan kokoonpanossa oli neljä B-tyttöikäistä.

Ensimmäisellä jaksolla Lavettaret aloitti sisävuorolla ja saivat rakennettua kärjestä päättäväisesti takatilanteen. Avausjuoksua saatiin juhlia, kun Roosa Aho löi Jenna Kallio kotiin kolmospuolen lyönnillään. Hetkeä myöhemmin myös Piritta Kärnä onnistui kotiutuksessa, kun Janina Männikkö ehti kotipesään. Kirittäret aloitti oman sisävuoronsa vahvasti. Kärki rakensi palottoman ajolähdön. Emma Niemisen ja Iina Valkeejärven yrityksen torjuttiin, mutta Saana Sumen ja Mari Mantsinen onnistuivat tasoittamaan ottelun 2-2.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun Kirittäret iski harjuraonja tilanteeksi 4-2 Nemisen ja Valkeejärven vastustamattomilla välilyönneillä. Lavettarien tukkoiseksi mennyt sisäpeli ei pystynyt tuottamaan tilanteita loppujaksosta, joten tämä tulos piti jakson loppuun saakka.

Toisella jaksolla Kirittäret saivat pelinsä auki heti ensimmäisestä vuorosta saakka. Hieman ensimmäisestä jaksosta passivoitunut Lavettarien ulkokenttä lahjoitti Niemisen lyömät kaksi ensimmäistä juoksua.Sen jälkeen Kirittäret nakutti tasaiseen tahtiin joka vuorossa muutaman juoksun. Kirittärien iskiessä toisella jaksolla kymmenen juoksua tauluun. Lavetterien akilleen kantapääksi muodostui jo kentällemeno. Sitä vaikeuttivat Kirittärien lukkari Mari Mantsinen ja heidän raudanluja polttolinjansa. Jakson ainut 3-tilanne saatiin aikaiseksi vasta viimeisessä vuorossa. Toinen jakso päättyi Kirittärille reiluin lukemin 10-0 ja täten koko ottelu 2-0 emännille.


- Tämän päivän pelissä täytyy olla tyytyväinen ensimmäisen jakson ulkopeliin. Ilmaisia juoksua ei taidettu antaa ensimmäistäkään. Toisella jaksolla sitten ote lipesi ja muutama lyönti karkasi luvattoman helposti maisemaan. Lähtökohdat ei otteluun olleet optimaaliset, kun vakiokopparipari oli sivussa ja muutama muukin. Aamupäivällä oli jo harkinnassa, että lähdemmekö anomaan pelin siirtämistä, mutta lopulta siitä ajatuksesta luovuttiin. Täytyy kuitenkin nostaa hattua nuorille tytöille pelkäämättömästä asenteesta. Aika kovassa paikassa ulkopeliura tuli aloitettua. Seuraava tavoite on saada porukka lyöntiin sunnuntain Rauma-reissulle. Sieltä olisi vakaa aikomus tuoda voitto kotiin, sen verran kotipelistä jäi hampaankoloon.

Palkitut: 1. Emmi Peltola ja 2. Roosa Aho

Kuva: Tiina Kallio

Seuran uusimmat