Lavettarien kevätkierros tarjosi ilon ja pettymyksen hetkiä
Julkaistu: 26.06.2018 00.00

Naisten Superpesis jäi kaikkien muiden sarjojen kanssa ansaitulle juhannustauolle. Lappajärven Veikkojen osalta kevätkierrokseen sisältyi yksitoista ottelua, joista pistesaalista kertyi yhteen seitsemän pistettä, käsittäen kaksi voittoa ja yhdeksän tappiota.

Runkosarja alkoi joukkueen osalta hienosti, sillä kauden avausottelussa vastassa oli yhdeksi sarjan kärkijoukkueista povattu Kempeleen Kiri. Vaihe – ja virherikas avausottelu kääntyi lopulta riemukkaaseen kotivoittoon supervuoron jälkeen. Lavettaret oli saaneet parhaan mahdollisen avauksen sarjakauteen.

Tämän jälkeen pelit jatkuivat paikallisvastustajaa ja yhtä sarjan ennakkosuosikkia Lapuan Virkiää vastaan. Vierasottelu Lapualla oli vaikea. Kotijoukkue murjoi Lappajärven ulkokenttää miten tahtoi, takoen 28 juoksua. Paljon tuloksessa oli Lapuan hyvyyttä, mutta paljon myös juoksuja lahjoitettiin helpoilla ulkopelivirheillä.

Kempeleen Kiri kohdattiin toistamiseen jo runkosarjan 3. kierroksella. Vierasottelussa Lavettarilla oli omat hetkensä ottelun alkupuolella, mutta peliään edellisillä kierroksilla parantanut KeKi oli vieraissa liian kova pala nujerrettavaksi.

Seuraavaksi kohdattiin viime kauden mestari MansePP. Kotiottelu hallitsevaa mestaria vastaan pysyi tasaisena. Veikkojen ulkopeli on parantunut ja ottelussa juoksut jäi vähiin. MansePP hallitsi kuitenkin ottelua ruutinillaan ja vei molemmat jaksot muutaman juoksun erolla.

Viidennellä kierroksella saatiin ensimmäinen todellinen päävastustaja vastaan kun Rauma vieraili Lappajärvellä. Ottelusta muodostui tasainen vääntö, jossa johtoasemat vaihtelivat. Kotijoukkueen otteissa näkyi selvästi hermostuneisuus ja rentous puuttui. Rauma oli molempien jaksojen loppupuolella vahva ja käänsi ottelun edukseen.

Rauma-tappion jälkeen Lavettaret matkusti sisuuntuneena Ouluun. Otteissa paistoi läpi päättäväisyys ja halu voittaa ottelu. Avausjaksolla Lappajärvi otti ohjat käsiinsä heti avausvuorossa ja piti ne hallussaan jakson loppuun saakka. Toisella jakso näytti myös menevän Lavettareille, kunnes yksi harmittava läpilyönti käänsi ottelun kulun ja samalla myös jo kielen päällä maistunut vierasvoitto karkasi näpeistä.

Samalla viikolla vierasottelut jatkuivat Hyvinkäällä. Ottelu oli tasainen, mutta Lavettarien otteet olivat kaukana siitä, mitä ne olivat kaksi päivää sitten Oulussa. Avausjaksolla Tahkottaret pääsivät muutaman juoksun johtoon, jota Lavettaret eivät saavuttaneet. Toiselle jaksolle peli parantui, mutta ratkaisuhetkillä kotiutukset eivät onnistuneet ja kaksi pistettä jäi Hyvinkäälle, yhden mennessä Liiton taskuun.

Kesäkuun puolella ensimmäiseksi vastustajaksi saapui Seinäjoki. Pelistä tuli kunnon henkien taisto. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää ulkopeliä ja juoksut olivat tiukassa. Avausjaksolla Veikot johtivat pitkään, kunnes Aino-Kaisa Mantere ratkaisi jakson Seinäjoelle. Toisella jaksolla marginaalit olivat sitten Lavettarien puolella yhden juoksun verran. Ratkaisu meni aina kotiutuslyöntikisaan, jossa Seinäjoki oli 3-2 parempi.

Kesäkuussa kotipelit jatkuivat, kun samalla viikolla Lappeenranta saapui Lappajärvelle. Ottelu oli tunnelmaltaan hyvin saman tyyppinen kuin aiemmin pelattu Rauma-peli. Isot panokset näkyivät kotijoukkueen otteissa varsinkin sisäpelissä isoina virheinä. Vierasjoukkue taas osoitti mailanvarressa vaarallisuutensa ja hallitsi peliä selvästä vieden kaikki pisteet Lappeenrantaan.

Lappeenranta-pelin jälkeen Lavettarien ylle nousi tummia pilviä, kun joukkuetta vaivasi vatsa/oksennustauti, joka kaatoi petiin useamman pelaajan. Tästä syystä vierasotteluun Jyväskylään matkaan saatiin vain 11 pelaajaa. Tilanne toisaalta antoi useammalle B-tytölle näyttöpaikan. Ensimmäisellä jaksolla Lavettaret piti Jyväskylää tiukoilla, mutta toisella jaksolla Kirittäret painoivat kaasun pohjaan ja vei sen selvästi nimiinsä.

Kevätkierroksen viimeinen peli pelattiin Raumalla. Alkukauden yksi suurimmista yllättäjistä Fera oli juuri edellisellä kierroksella voittanut kotonaan yhden kuumimmista mestarisuosikeista Porin.Tästä huolimatta Lavettaret venyi varsinkin ulkopelin osalta kauden parhaimpaansa ja piti kotijoukkueen koko pelin nollilla. Kun Lavettaret onnistui itse molemmilla jaksoissa saamaan juoksun, todistettiin Raumalla Lavettarien seurahistorian ensimmäistä kolmen pisteen voittoa.

- Syksyllä tutkiessani sarjan voimasuhteita, laskeskelin, että kevätkierroksella olisi realististinen pistetavoite noin 10-12 pistettä. Olemme siitä tavoitteesta hieman jäljessä. Pari karvasta johtoaseman menetystä, kun olisi pystytty välttämään niin olisimme tavoitteessa. Yksi tavoiteemme oli kirkastaa kasvoja osoittaa, että olemme Superpesis-tasoinen joukkue. Pääsääntöisesti olemme kyllä tämän tavoitteen täyttäneet, mutta muutamassa pelissä tasomme on ollut ala-arvoinen. Alkukaudesta sisäpeli oli kohtuullisella tasolla ja ulkopelissä ongelmia, kevätkierroksen lopussa tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi. Meillä on kuitenkin iso potentiaali sisäpeliin, joten jos ja kun pystymme ulkopelin pitämään hyvällä tasolla, pystymme jatkossa taistelemaan kaikkia vastaan tasaväkisesti, Tuomela tuumii.

- Viime vuoden pistesaalin ollaan kuitenkin jo sarjan puolessa välissä ylitetty, joten jossain asioissa ollaan varmasti menty eteenpäin. Koko kauden maksimaalinen tulostavoite oli sellainen, että kun jatkosarjat on pelattu niin olisimme mukana puolivälierissä. Siihen tavoitteeseen on yhä realistiset mahdollisuudet. Sarjassa ei ole isoja yllätyksiä tullut. Kovat ovat olleet kovia ja keskipakasta alaspäin todella tasaista. Loppukaudella on luvassa isoja pelejä, Veikkojen pelinjohtaja jatkaa.

- Henkilökohtaisella tasolla on pakko nostaa kaksi pelaajaa esille. Emmi Peltola on lukkarina pelannut todella vahvan alkukauden ja noussut nopeasti Superpesis-kartalle. Tanja Tuomelan hyvät otteet niin sisä- kuin ulkopelissä palkittiin Itä-Länsi-edustuksella, mikä on iso juttu pelaajalle itselleen kuin myös koko seuralle, pelinjohtaja Tuomela iloitsee.