Jarkko Kujanpää Lavettarien luotsiksi
Julkaistu: 06.03.2019 00.00

Jarkko Kujanpää Lavettarien luotsiksi

Lappajärven Veikkojen naisten Superpesis- joukkueen talvi on ollut haasteita täynnä, mutta joukkue on ollut hyvin yhtenäinen ja töitä on tehty täysillä. Apuvoimia on saatu useammalta taholta. Veijo Vannesluoma lähti fysiikkavalmentajaksi ja on tehnyt hyvää työtä sillä sektorilla. Lavettaria ensimmäisellä kaudella Superpesiksessä yhdessä Jukka-Pekka Tuomelan kanssa luotsannut Markku Lassila on kantanut kortensa kekoon harjoitusten vetäjänä ja hallipelien pelinjohtajana. Valmennusapua on myös saatu kokeneelta pelinjohtajakonkarilta Jukka Liikalalta.

-Olen kaikille apua tarjonneille erittäin kiitollinen, toteaa Veikkojen puheenjohtaja Reijo Kärnä.

Nyt vihdoinkin Lappajärven Veikkojen Superpesisjoukkue sai pelinjohtajan. Seinäjoella asuva Jarkko Kujanpää otti tehtävän innolla vastaan. Miestä ei tarvinnut houkutella, vaan hän oli heti valmis haasteeseen. Kujanpään pelinjohtoura alkoi 1996 Seinäjoen Maila- Jusseista. Vuodet ovat kierrättäneet miestä pääasiassa C- ja B- tyttöjen matkassa. Aikuisten puolella Jarkko on toiminut ykköspesiksessä Kauhajoen Karhun ja Vaasan Mailattarien pelinjohtajana.

-On hieno mahdollisuus päästä mukaan remmiin. Joukkue vaikuttaa nuorelta ja nälkäiseltä. Lähden avoimin mielin viemään pakettia eteenpäin. Tavoitteet muodostuvat seuraavien viikkojen aikana. Yli puolet joukkueen pelaajista on jollakin tavalla tuttuja pelikentiltä entuudestaan, totesi Kujanpää.

Veikkojen puheenjohtaja on helpottunut siitä, miten nopeasti sopimusasiat Kujanpään kanssa lopulta tapahtui.

-Sopimusta ei tarvinnut hieroa viikkokaupalla. Istuimme Jarkon kanssa samaan pöytään ja kävimme läpi, missä mennään ja mitä ryhdytään tekemää. Hänelle oli itsestään selvyys, että tehtävä kiinnostaa ja hän haluaa ottaa sen vastaan.

-Joukkue on ollut positiivinen yllätys kentällä, Nuoruus ja kokemattomuus eivät ole näkyneet kentällä kuin pieninä pilkahduksina välillä. Suoritusten kokonaistaso on ollut hyvää. Kuitenkin kesää kohti mennessä tekemistä vielä riittää. Kauden alkuun on aikaa noin kymmenen viikkoa, laskeskeli uunituore pelinjohtaja, joka oli seurannut Lavettarien otteita Seinäjoella.

Kärnä ja Kujanpää ovat yhtä mieltä siitä, että joukkue on uusiutunut paljon viime vuodesta. Molemmat ovat myös huomanneet joukkueen ”me hengen”.

-Puhalletaan aina yhteen hiileen. Hyvä yksilö saa joukkueensa pelaamaan paremmin, ja hyvä joukkue saa jäsenensä suorittamaan paremmin, paketoi Jarkko asian yhteen virkkeeseen.

Seuran uusimmat