Veikoille kauden ensimmäinen voitto
Julkaistu: 07.06.2019 00.00

Lappajärven Veikot avasi pistetilinsä Superpesiksessä voittamalla sarjatulokas Mynämäen Vesan jännittävien vaiheiden jälkeen. Voiton ratkaisi tiivis ulkopeli, mikä piti läpi koko kamppailun. Sisäpelissä joukkue rakensi tarvittavan määrän tilanteita, mistä saatiin voittoon riittävä määrä juoksuja.

Jokerikotiuttaja Piritta Kärnän oivalla varsilyönnillä Kaisa Jaakkolan tuodessa Lavettaret avasi juoksutilinsä heti jakson alussa. Mynämäen Oona Rantomaa oli oivassa lyöntivireessä iskien juoksun tilaisuuden tullen. Riina Rantala tasoitti harhaheitolla kolmannessa vuorossa tilanteeksi 2-2. Veikoilla oli vielä mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta tilanne kuivui kokoon. Rantomaa onnistui vielä kerran kotiutuksessa hieman onnekkaasti viemään vieraat jaksovoittoon.

Mynämäki avasi toisen jakson siirtyen Minttu Mäkisen lyönnillä johtoon, mutta kotijoukkueen onneksi tuo kotiutus jäi hänen ainoaksi viidestä yrityksestä huolimatta. Kolmannessa vuorossa Lavettarien kapteeni Kaisa Jaakkola herätti joukkueensa läpilyönnillä, minkä seurauksena saatiin tilanne päälle. Jutta Herralan kova veto läpi linjan saatteli Milla Oravasaaren kotiin.

LaVe torjui Vesan tilanteiden rakentelun viimeisessä vuorossa ja pääsi tasoittavalla hakemaan juoksua. Silja Kantasen kahdella oivalla välilyönnillä, ensin vaihto ja sitten vastustamaton kotiutus, Veikot vei jakson. Riina Rantala sai tuulettaa jaksovoittoa.

Ratkaisua haettiin supervuorosta. Mynämäki sai yhden kotiutustilanteen, minkä Lavettaret hoiti tyylikkäästi. LaVe rakensi omalla vuorollaan tilanteen kahdella palolla. Veikkojen kakkospalkittu Kaisa Jaakkola toi vapaataipaleen turvin Veikoille ensimmäisten otteluvoiton tällä kaudella.

Riina Rantala otti vastuun kopparin tontilla Linda Viidan loukkaannuttua harmittavasti heti pelin alussa. Riina selviytyi tehtävästä palkinnon arvoisesti tuoden lisäksi kaksi tärkeää juoksua. Lukkari Aleksandra Latvala haki useita vastustajan vaihtolyöntejä ja teki näin tuhoa Mynämäen kannalta, joten hänet arvostettiin parhaaksi ulkopelaajaksi.

Lavettaret ei tunnu pääsevän koko harjoitus- ja alkukauden loukkaantumiskierteestä. Jokerit Kaisa Jaakkola ja Piritta Kärnä ovat palanneet kokoonpanoon, mutta nyt näyttää siltä, että kärkietenijä Linda Viita on poissa peleistä useiden pelien ajan. Emmi Peltola on päässyt pelaamaan vain sarja-avauksessa muutaman vuoron ja on vielä kuntoutumassa loukkaantumisen jälkeen.

Tänään Lavettaret hakee Seinäjoen Maila-Jussien vieraana täydennystä pistepussiin. Joukkueet kohtaavat sitten jo sunnuntaina uudestaan Veikkolassa klo 13.

Kuva: Samuli Koivusalo