Lavettarilla oli mahdollisuus sarjapisteisiin
Julkaistu: 29.06.2019 00.00

Lappajärven Veikot taisteli loppuun saakka sarjapisteistä kotikentällään Kempeleen Kiriä Vastaan. Pisteet olivat lähellä, mutta niin vain ne karkasivat käsistä. Ulkopeli oli saatu Lapuan rökäletappion jälkeen kuntoon. Voitto lipui vieraille lukuisiin merkkivirheisiin ja ahnaaseen törmäilyyn läpilyöntien jälkeen.

Peli alkoi heti lupaavasti Jutta Herralan kolmospesää kohti suuntautuneella määrämittaisella lyönnillä, millä Kaisa Jaakkola ehti kotiin. Kiri tasoitti toisessa vuorossa, mutta Linda Viita tempaisi heti tasoittavalla vaihtotilanteessa kakkospesän takaa pallon maisemiin. Emmi Vehka-aho toi johtojuoksun, mutta Veikkolan kentän ahtaus esti lisäjuoksujen synnyn.

Johto vaihtui heti Kempeleen sisävuorossa harhaheitolla tulleeseen tasoitukseen ja Jutta Myllyniemen iskemään voittojuoksuun. Tässäkin juoksussa LaVe auttoi harhaheitolla kolmostilanteen syntyyn. Veikoilla oli päätösvuorossa vielä mahdollisuus ratkaisuun, mutta kumpikin kotiutusyritys epäonnistui.

Toisella jaksolla juoksut olivat edelleen kortilla. Lavettarien avausvuoro kuivui kahteen kolmostaipaleen kärpäseen Kempeleen lukkari Minttu Vettenrannan taktisten väärien seurauksena. Kiri sai ainoan tikkinsä vapaataipaleena. Toisessa vuorossa kakkostilanteessa Ella Mäkelän kolmospesän takaa iskemä läpilyönti tuotti valitettavasti juoksujen sijasta kaksi paloa.

Kolmannessa vuorossa Jutta Herrala onnistui tasoittamaan takakenttälyönnillä Riina Rantalan tuodessa juoksun. Veikkojen jaksovoitto oli todella lähellä, kun Nea Moilasen takakentälle suunnattu lyönti kimposi kopparin räpylästä. Ella Mäkelä kirmaisi kakkoselta kolmosen kautta kotiin, mutta tuomari virheellisen sijoittumisensa vuoksi taisi ainoastaan yksin olla sitä mieltä, että Ellan syöksy ei riittänyt juoksuun.

Kempeleellä oli vielä lopuksi mahdollisuus ottaa täydet pinnat. Se kehitteli heti vaivattomasti kolmostilanteen, mutta Veikkojen puolustus piti kuten läpi ottelun. Sen seurauksena kolmesta peräkkäisestä ajosta tehtiin palot kotiin ja näin jakso tasan 1-1.

Juuri tuo puolustuspeli oli Lavettarien vahvuus tässä pelissä. Kempele sai 14 yrityksestä vain kaksi juoksua lyönnillä. LaVen hyvästä ulkopelistä osoituksena oli sekin, ettei vieraille sallittu yhtään läpilyöntiä. Kotijoukkueesta palkittiin Linda Viita ja Jutta Herrala.

Seuraavaksi Veikot kohtaa Hyvinkään Tahkon Veikkolassa tiistaina 9.7. Kevätkierroksella joukkueiden kohtaaminen päättyi 1-0. Tuosta pelistä jäi vähän samanlainen tunne kuin Kempeleen pelistä. Voitto oli niin lähellä, mutta tarvittavaa juoksua ei kyetty tekemää. Uskomme, että aika on kypsä siihen, että nyt on oppirahat maksettu.

Kuva: Samuli Koivusalo