Lavettarien sisäpeli yskii yhä
Julkaistu: 17.08.2019 00.00

Kovin takkuista sisäpeliä nähtiin Veikkolassa toisessa Superpesiksen putoamiskarsintapelissä. Osasyylisiä olivat molempien joukkueiden lukkarit, Veikkojen Aleksandra Latvala ja Vesan Mari- Ann Lehtinen. He veivät vastustajaansa puolin ja toisin. Ensimmäisellä jaksolla kolmostilanteilla ei herkuteltu. Mynämäki pääsi yrittämään kotiutusta kahdesti, joista toisesta Oona Rantomaan välilyönnillä sinetöityi jaksovoitto. LaVe takkusi taas kakkostaipaleella, kuten ensimmäisessä pelissäkin. Toki tilastollisesti kotijoukkue hallitsi peliä, mutta piste karkasi vieraille siitä huolimatta.

Kumpikin joukkue sai toisella jaksolla peliään auki paremmin. Tilanteita syntyi huomattavasti enemmän. Nyt Vesa oli selvästi aktiivisempi. Jakson ratkaisu sattui kolmanteen vuoroon, jolloin todellinen Lavettarien kaataja Rantomaa yllätti takarajavedolla emäntien kopparit kahden juoksun arvoisesti vieden joukkueensa 4-0 johtoon. Hän on lyönyt nyt kolmessa kesän kohtaamissa 11 juoksua. Lavettaria ei pelastanut edes rankka sadekuuro, mikä keskeytti pelin joksikin aikaa. Kotijoukkueen kannattajissa eli toivo, että peliä ei voisi jatkaa enää, jolloin toisena ajankohtana olisi aloitettu ottelu uudestaan alusta saakka. Vieraat ja tuomarit olivat kuitenkin toista mieltä. Lähes tyhjälle katsomolle pelattiin kovassa vesisateessa kaksi viimeistä vuoroa, joissa Mynämäki kaunisteli johtoaan. Näiden putoamiskarsintojen 16 vuorossa nähtiin sitten Veikkojen ensimmäinen juoksu. Jokeri Piritta Kärnä- Jantunen iski kärkietenijä Linda Viidan kotiin. Toivottavasti tuo sitten oli se niitti, mikä avasi Lavettarien lukon sisäpelissä.

Ulkopelisuorituksen ovat olleet voittavan joukkueen luokkaa, mutta juoksuja pitää tehdä, jotta pelistä jää jotakin reppuun. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla loistavasti lukkaroinut Aleksandra Latvala palkittiin LaVen parhaana. Toisen palkinnon nappasi jälleen hyvin jokerietenijänä kentälle mennyt Kaisa Jaakkola. Ottelusarja jatkuu lauantaina Mynämäellä, mistä Veikkojen pitää hakea voitto, jotta sunnuntaina iskettäisiin jälleen kotikentällä. Voiton myötä peli alkaisi klo 17.30. Lavettarien kannattajien kannattaa seurata somepäivityksiä ja uutisointia, jotta osaa olla paikalla, kun pelit jatkuvat.

Kuva: Samuli Koivusalo