Lappajärven Veikoissa pelataan ensi kesänä C-tyttöjen sarjoja 15 vuoden tauon jälkeen
C-tytötJulkaistu: 10.02.2024 19.50

Lappajärven Veikoissa pelataan ensi kesänä C-tyttöjen sarjoja 15 vuoden tauon jälkeen

Lappajärven Veikkojen tyttöpesis on saanut viime vuosina lisäbuustia, mistä osoituksena uuden joukkueen saaminen seuran riveihin tulevaksi kaudeksi. Veikoissa ei ole pelattu 15 vuoteen C-tyttöjä, mutta valmennuskaksikon Piritta Kärnä ja Sarita Ahvenniemen loistava viime vuosien juniorityö E- ja D- tytöissä saa nyt myös jatkumoa vanhempiin ikäluokkiin. Seura on uudesta joukkueesta hyvinkin otettu, sillä se luo myös tietynlaista pelaajapolkua kohti seuran edustusjoukkuetta.

Pelajaapolkuajatuksesta kertoo juniorijoukkueiden ja edustusjoukkueen yhteistyö. C-tytöt pääsevät haistelemaan talven aikana myös Lavettarien (naisten ykköspesisjoukkueemme) viikkotreenejä. Pelinjohtaja Piritta Kärnä kuvailee yhteistyön merkitystä: "Esikuvien tuominen lähelle ja arkeen on junioripelaajille motivaatiota lisäävä tekijä, samalla näkevät miten huiput treenaavat ja saavat aistia myös mentaalipuolin asioita mm. treeniasennetta".

Joukkueessa pelaa viime kaudelta LaVe:n D-tytöistä nousseet pelaajat, joiden lisäksi joukkueeseen on tullut vahvistuksia lähialueilta. Veikkojen C-tytöissä pelaa kolmetoista 2008-2009 syntynyttä pelaajaa, joiden lisäksi rinkiin kuuluu ns. haastajaryhmä D-tytöistä. Kokonaisuudessaan tällä hetkellä harjoitusringissä on 18 pelaajaa. Yhteistyö D-tyttöjen kanssa on myös osoitus pelaajapolun rakentumisesta. Joukkue on treenannut lokakuusta lähtien 2-3 kertaa viikossa Lappis-Areenalle. Loistavat harjoituspuitteet takaa laadukkaan ja monipuolisen treenaamisen, ja harjoitukset sisältävätkin lajitreenien yhteyteen myös fysiikkaharjoittelua. Talven aikana joukkueelle tulee myös muutamia harjoituskertoja pallohallissa Alajärvellä. Harjoitusotteluitakin on suunniteltu talvelle sekä keväälle, ja yksi harjoituspeli onkin jo takana. Kesällä joukkue lähtee pelaamaan C-tyttöjen SM-sarjaa ja läntisen alueen aluesarjaa. Tulevan kauden kohokohta on varmasti heinäkuun lopulla Hyvinkäälle järjestettävä Nuorisoleiri.

Joulukuussa joukkue valitsi valmennuksen kanssa yhteistuumin kapteenistonsa kaudelle 2024. Lappajärven Veikkojen C-tyttöjen kapteenina tulee toimimaan Emma Hautakoski, ja varakapteeneina toimivat Mai Kankaanpää ja Neea Shemeikka. Kapteenisto kuvailee joukkuettaan osaavaksi, motivoituneeksi ja monipuoliseksi joukkueeksi, jonka vahvuudet pelitaitojen lisäksi ovat hyvässä joukkuehengessä ja yhteisessä huumorintajussa. Lisäykseksi kapteenisto mainitsee, että koko joukkue odottaa kesän kovia pelejä kovine vastustajineen sekä valmennus saa tytöiltä kehuja. Valmentajamme ovat motivoituneita, osaavia ja kannustavia. Treenit ovat hyvin suunniteltuja, sekä monipuolisia, jotka varmasti kehittävät joukkuetta kohti kesän pelejä ja tavoitteita.

Lappajärven Veikot C-tytöt 2024: Anttila Emma, Hanhikoski Viivi, Harju Liisi, Hautakoski Emma, Kankaanpää Mai, Kaunisto Riina, Lintu Aada, Niskanen Aada, Patovisti Ella, Savosko Uliana, Shemeikka Neea, Sova Aino ja Vainionpää Vilja. Pelinjohtajina toimii Piritta Kärnä ja Sarita Ahvenniemi, joukkueenjohtajat Pilvi Hanhikoski, Rami ja Johanna Kaunistot, rahastonhoitaja Heini Kankaanpää ja huoltaja Anni Puumala.

Lisätietoja Piritta Kärnä / 0456566901 / lavepesis(at)gmail.com