Farmijoukkue ei päässyt yllättämään
Julkaistu: 02.05.2023 00.00

Farmijoukkue ei päässyt yllättämään

LaVe – AA 2-0 (5-1, 2-0)

Lappajärven Veikot ja Alajärven Ankkurit kohtasivat kevään ensimmäisessä ulkona pelatussa harjoitusottelussa Veikkolassa lumisateen maalatessa ajoittain kentän pintaa valkoiseksi. Olosuhteista piittaamattomat pelaajat antoivat näytteen kevätkunnostaan tasaisessa ottelussa.

Kotijoukkue piti sarjatasoa ylempänä pelaavana kilpensä puhtaana, eikä antanut farmiseura Ankkureiden yllättää. Kolmostilanteet kirjattiin Lavettarille 20- 9 ja onnistumisprosentit 62-44.

Alajärvi aloitti pirteästi ja teki ainoaksi jääneen juoksunsa heti avausvuorossa Eeva Honkaperän lyömänä. Veikkojen kone yski aluksi, kunnes sisäpeli aukesi kolmannessa vuorossa Sanna Särkijärven ja Jenna Kallion onnistumisilla, joita seurasi vielä harhaheittojuoksu. Päätösvuorossa uudet vihreäpaidat Ida- Sofia Lehto ja Jenna Kallio sinetöivät emännille jaksovoiton.

Sama parivaljakko oli asialla tauon jälkeen. Jo aiemmin Lavettarien Superpesiskaudella joukkueessa esiintynyt paluumuuttaja Kallio jokerikotiuttajana iski kolmannen juoksunsa toisen jakson aluksi. Myös Lehto onnistui jälleen kotiutuksessaan, vaikka hänen roolinsa oli kakkoskärkenä. Erinomaisia vaihtolyöntejä väläytellyt Anni Kangas täydensi päivänsä komealla koukkunäpillä, millä Neea Mattila syöksyi päätöslukemat.

Mari Rintala uurasti etenijänä kolmen juoksun arvoisesti. Myös Milla Hakomäki oli yksi sisäpelin onnistujista mailan varressa. Lavettarien uusi lukkari Aliisa Yli- Kortesniemi johti ulkopeliä hyvin rytmittäen ja vei terän vieraiden yrityksistä erityisesti kentällemenoista ja kotiutuksista.

-Joukkueiden sarjatasojen ero näkyi lopputuloksessa. Se missä LaVe onnistui tietyissä tärkeissä tilanteissa, niin me puolestamme emme saaneet riittävän tasokkaita suorituksia, summasi Ankkurien pelinjohtaja Tero Tuomela, joka on johtanut Lavettarien peliä kaudella 2018.

Lappajärven Veikoilla on naispesiksen osalta tällä kaudella farmisopimukset kahteen suuntaan, ylöspäin Mailattariin ja sarjaporrasta alemmas Ankkureihin. Sopimusten kautta pelaajien siirrot emäseurasta farmiseuraan ja päinvastoin tapahtuvat luontevasti ilman edustusoikeuksien muutoksia.

Lavettaret lähtee keskiviikkona hakemaan revanssia toisesta farmisopimusseurastaan Mailattarista. Vaasa Superpesisjoukkueena on ainut ryhmä, mikä on harjoituskauden aikana voittanut LaVen.