Sarjajohtaja Lippo liian kuva luu Veikoille
Julkaistu: 19.07.2023 21.54

Sarjajohtaja Lippo liian kuva luu Veikoille

LaVe- Lippo 0-2(1-2,3-5)

Naisten Ykköspesiksen kärkijoukkue Oulun Lippo oli maineensa veroinen Lappajärvellä pelatussa ottelussa. Lappajärven Veikot ei pystynyt lisäämään omaa pistetiliään hyvästä yrityksestä huolimatta. Tässä pelissä, kuten niin monessa aiemmassakin kamppailussa, tuli esille se seikka, että Lavettaret ei pysty kääntämään peliä edukseen, vaikka siihen pitäisi olla kaikki edellytykset. Kolmostilanteet kirjattiin Lipolle niukasti 14-12, mutta kotiutuksissa se oli tehokkaampi.

Ottelun avausjakso eteni hyvin tasaisena. Saana Lahti onnistui viemään emännät johtoon toisessa vuorossa ainoan kerran tässä pelissä iskemällä Milla Hakomäen kotiin. Kolmannessa vuorossa Lippo ratkaisi jakson kahdella peräkkäisellä kotiutuksella. Oulun Aino Kesti nousi joukkueensa sankariksi toisen jakson kolmannessa vuorossa. Ensin hän iski tyhjään kenttään läpilyönnin kakkospuolelta. Pallo löysi jonkun käsittämättömän reiän kentän aidasta, mistä se meni tavoittamattomiin. Tuplajuoksu syntyi myös poikkeuksellisella tavalla. Kesti karkasi Veikkojen takakentän taktisesti pudottamalla koppilyönnillä. Lippo lisäsi vielä juoksujaan kahdella Ninni Fassen onnistumisella. Lavettaret kehitti päätösvuorossa toiveita herättävän kirin, mikä ei kuitenkaan riittänyt tavoittamaan oululaisten karkumatkaa. Lähes yksin kotiutusvastuun kantanut Saana Lahti haastoi vieraiden ulkokenttää kahdella eri lyöntikierroksella. Sanna Särkijärvi lisäsi onnistumisellaan loppulukemiksi 3-5. Juoksujen tuojat olivat Anna-Elisa Pukkinen, Mari Rintala ja Saana Kamppinen.

Veikkojen palkitut olivat vakuuttavaa sisäpeliä jälleen pelannut Anni Kangas. Vaihtajana pitelemättömänä esiintynyt Kangas keräsi tehot 6/7. Lukkari Aliisa Yli- Kortesniemi oli toinen palkittu ja polttavin ulkopelaaja. Hänen heittojensa jälkeen tuomarin pilli soi kahdeksan kertaa palon merkiksi. -Kahdella juoksulla jaksoa ei pitäisi voittaa, kuten nyt kävi. Jos ulkopeli on tuolla tasolla kuin seitsemässä vuorossa oli, niin sitten sisällä ei saada mitään aikaan. Toisella jaksolla annettiin neljä juoksua, mitkä riittivät Lipolle voittoon. Nyt pitää harjoituksissa saada keskiosumia ja palloja kiinni, analysoi vaitonainen Lavettarien pelinjohtaja Jaakko Kultalahti pelin jälkeen.

Tyrnävän Tempaus on ainut pohjoislohkon joukkue, minkä tasoa Veikot ei ole vielä mitannut sarjapeleissä tällä kaudella. Tiistaina lohkokolmonen saapuu Veikkolaan ja torstaina LaVe matkustaa sitten Pohjois-Pohjanmaalle. Lavettaret tarvitsee kipeästi pisteitä säilyttääkseen oljenkorren pudotuspeleihin ja välttääkseen toisaalta uhan vajota karsintoihin sarjapaikasta. Tule siis joukkueen tueksi Veikkolaan klo 18.

Kuva: Jani Vuorela