Lappajärven Veikot valmiina sarja- avaukseen
Julkaistu: 08.05.2023 00.00

Lappajärven Veikot valmiina sarja- avaukseen

Lappajärven Veikot päätti harjoituskauden samaan malliin kuin koko talvikausi on mennyt. Vaikka joukkueen kokoonpano on vaihdellut pelistä toiseen, niin lopputulokset ovat olleet voitollisia. Ainoastaan Superpesistä pelaava farmijoukkue Mailattaret on ollut niskan päällä kahdesti kymmenestä harjoitusottelusta.

Lauantaina viileässä kevätsäässä Veikkolassa isketty kolmen joukkueen turnaus tarjosi tasaisia kamppailuja, joissa joukkueet viilasivat viimeisä kuvioita keskiviikkona alkavaa sarjakautta varten. Kotijoukkue piti pintansa voittamalla täpärästi molemmat vieraat. Puijon Pesis Kuopiosta puolestaan voitti niukasti yllättävän kovaa kuntoa osoittaneen suomensarjaa pelaavan Haapajärven Pesä- Kiilat.

Päivän avauksessa Haapajärvi oli paremmin hereillä ja piti ohjaksia peri ensimmäistä vuoroa, kunnes emäntien kapteeni Sanna Särkijärvi näytti vieraille kaapin paikan. Neljällä ottamattomalla vedolla hän siirsi Veikot jaksovoittoon. Toinen jokeri Anni Kangas loi kapulle tilanteet täydellisillä vaihtolyönneillä. Toisesta jaksosta tuli myös tasainen. Haapajärvi sai kaikki juoksunsa lahjoituksina, mutta Lavettarien sisäpeli jauhoi sen verran tasaisesti, että se riitti jaksovoittoon.

Turnauspäivä päättyi LaVen ja samaa Ykköspesiksen pohjoislohkoa pelaavan Puijon Pesiksen kamppailuun. Kotijoukkue hallitsi tapahtumia läpi koko ottelun. Ulkopelissä oli selvästi enemmän ryhtiä kuin aamupäivällä. Lahjajuoksuja ei nyt annettu. Sisäpelin paremmuutta osoitti kolmostilanteiden kirjaus 15-7. Puijo aloitti väkevästi tekemällä kolme juoksua yksittäisillä lyönneillä. Veikot iski puolestaan toisessa vuorossa samalla mitalla takaisin ja siirtyi 4-3 johtoon, minkä Kuopio tasoitti vielä. Näin päädyttiin tasalukemiin.

Toiselle jaksolle Laven koneisto oli saatu rasvattua niin, ettei vierailla ollut mahdollisuutta juoksujen tekoon. Jakson ratkaisijoiksi nousivat samat nimet kuin avauspelissä. Kangas sai vastuuta nyt kotiuttajana, ja onnistui siinä 3/3. Särkijärvi sivalsi kaksi juoksua. Näille Lavettarien ykköskärki Neea Mattila, Jutta Kuoppala, Milla Hakomäki ja Saana Lahti loi tilanteita kelpo suorituksilla.

keskiviikkona lähdetään sitten poimimaan talven satoa, kun sarjakausi alkaa. Elokuun yhdeksänteen päivään mennessä pelataan Ykköspesiksen runkosarjassa 22 ottelua. Silloin katsotaan, mihin rahkeet ovat riittäneet ja miten jatketaan. Joukkue toivoo nyt ilmojen lämmettyä tukea kannattajiltaan, jotta kesästä tulisi senkin puolesta onnistunut pesiskesä. Peli alkaa kello 18 Veikkolan pesäpallokentällä.