Lappajärven Veikot matkalla puolivälieriin
Lappajärven VeikotJulkaistu: 04.08.2024 13.47

Lappajärven Veikot matkalla puolivälieriin

NAISTEN Ykköspesiksen runkosarja päättyy keskiviikkona. Heti tulevana viikonloppuna käynnistyvät puolivälierät, mihin Lavettaret varmisti paikkansa loppuviikon kovan kolmen pelin rypistyksellä. Kaikista otteluista ropsahti pisteitä yhdeksästä mahdollisesta kuusi kappaletta. Pudotuspelivastustajaksi varmistui odotusten mukaan Jokilaakson Pesäkuula Ylivieskasta. Runkosarjan viimeisten pelien tulokset ratkaisevat kumman kotikentällä aloitetaan.

Lave - Lippo 1-2 (1-0, 0-3, 1-2k)

Ottelyryppään ensimmäisessä pelissä Lavettaret haastoi sarjajohtaja Oulun Lipon, mikä on kulkenut koko kesän vakuuttavasti kohti lohkovoittoa. Veikkojen tiukan ulkopelin ansiosta ensimmäinen jakso kirjattiin kotijoukkueelle Maria Lahden upotettua lyöntinsä kakkoskopparin eteen.

Heikko kotiuttamisprosentti koitui toisella jaksolla Laven kohtaloksi. Koko pelin onnistumiset jäivät kerrassaan surkeiksi, 1/11. Lippo ei ollut paljoakaan edellä, mutta kolme onnistumista 13:sta riitti sille jaksovoittoon. Samassa suhteessa vieraat onnistuivat ratkaisemaan pelin kotiutuskilpailussa. Lavettarien otteissa oli havaittavissa selvä tasonnosto edellisviikon tappioon Kajaanille, mikä lupaa hyvää pelien kovetessa kohti syksyä.

Veikkojen palkitut Milla Hakomäki ja Neea Mattila olivat osaltaan merkittävästi auttamassa joukkuettaan voittoon. Sieppari Hakomäen aisaparina Maria Lahti tuhosi oululaisia polttavimpana ulkopelaajana. Etenijäjokeri Anna-Elisa Pukkinen meni taas kerran vakuuttavasti kentälle, 4/4.

KPK - LaVe 0-2 (1-3, 1-4)

Paljon oli Lavettarien peli-ilme kohentunut viikossa, kun joukkue kohtasi Kajaanin Pallokerhon vieraissa. Pelin alku oli tosin nihkeää, mutta jaksojen loppupuolet olivat Veikkojen selvää hallintaa.

Avausjaksoa edettiin tasaisesti neljänteen vuoroon saakka, kunnes LaVe heräsi. Anni Kangas kotiutti Neea Mattilan ja Aleksandra Latvala puolestaan Kankaan. Koko pelin ajan hyvin hallinnassa ollut ulkopeli ei antanut Pallokerholle mahdollisuutta tulla tasoihin.

Jälkimmäisellä puolikkaalla edettiin samaa rataa. Nyt ratkaisu tapahtui kolmannen vuoron tasoittavalla tilanteessa 1–1. Milla Hakomäki löi voittojuoksun, mitä Latvala ja nuorempi Kangas, Elli, täydensivät. Kajaanin tehottomuus ja Veikkojen tiivis puolustaminen olivat tienä voittoon.

Aleksandra Latvala johti jälleen Lavettarien ulkopeliä syöttölautasen ääreltä palkinnon arvoisesti. Tiia Jokela oli toinen palkittu ja polttavin ulkopelaaja seitsemällä palolla. Vakuuttavin sisäpelaaja oli Milla Hakomäki tuodulla ja lyödyllä juoksulla tehoin 5/7.

SiiPe–LaVe 1–2 (3–2, 1–6, 1–3k)

LAVETTARIEN esityksen vieraskentillä ovat olleet hyviä koko kauden. Niistä on hävitty vain kaksi, toukokuussa Tyrnävän Tempaukselle ja Oulun Lipolle. Menneen viikonlopun tuplareissun toinen kamppailu oli myös voitollinen, vaikka yksi piste jäikin Siilinjärvelle.

Loukkaantumisesta toipunut Fanny Pasonen väläytti osaamistaan iskien heti juoksun kakkoskärjen ensimmäisenä lyöjänä. Siinä avausjakson Lavettarien sisäpelin ilonaiheet olivatkin. Lyöntipeli ei auennut vielä. Vilja Valkonen toi Veikkojen toisen juoksun harhaheitolla tilanteeseen 2–2. Päätösvuorossa kotijoukkueen Siiri Väistölä yllätti LaVen etukentän näpäyttämällä voittojuoksun.

Toisella jaksolla toinen vuoro osoitti, mihin LaVe pystyy, kun viisi lyöjää hoiti tehtävänsä juoksun arvoisesti vaihtelevalla lyöntivalikoimalla. Tuo vuoro toi kevätkesän juoksumyllytykset mieleen ja loi uskoa jatkopelejä ajatellen.

Onnistumiset kantoivat myös kotiutuskilpailuun. Tapojensa mukaan Lavettaret aloitti sisältä. Nyt onnistujia olivat Sanna Särkijärvi, Elisa Hyny ja Saana Lahti. SiiPe ei pystynyt siihen vastaamaan, eikä saanut kunnon painostusta aikaan.

Fanny Pasonen oli Veikkojen paras. Hän oli myös vakuuttavin sisäpelaaja yhdellä tuodulla ja lyödyllä juoksulla sekä 80 prosentin tehoilla. Aleksandra Latvala sai toisen palkinnon ja oli polttavin ulkopelaaja.

Runkosarja huipentuu keskiviikkona Lavettarien osalta kotiotteluun Tyrnävää vastaan. Peli alkaa kello 18. Sen jälkeen tiedämme, pelataanko puolivälierän ensimmäinen peli pesäkuulia vastaan Veikkolassa vai Ylivieskassa. Pelit kovenevat, joten suuntaa Veikkolaan.

Pelikuva Tero Siivola