Lavetterien valmistautuminen uuteen kauteen täydessä vauhdissa
NYPJulkaistu: 11.01.2024 00.00

Lavetterien valmistautuminen uuteen kauteen täydessä vauhdissa

Lappajärven Veikkojen valmistautuminen tulevaan pesiskesään on hyvällä mallilla ja selvästi edellä viime vuotta. Kilpailukausi jäi harmillisesti suunniteltua lyhyemmäksi, koska Veikkojen pelit loppuivat runkosarjaan. Joukkueen kokoaminen sujui vaivattomasti, kun valmennustiimi oli kasassa hyvissä ajoin. Harjoitusringin ensimmäinen kokoontuminen oli lokakuun alussa. Henkilökohtainen valmistautuminen käynnistyi pelaajilla jo syyskuun aikana. Lavettarien edellisiä harjoituskausia ovat leimanneet olosuhteiden etsiminen talvikaudella ympäriseutukuntaa, koska Lappajärvellä ei ole ollut mahdollisuuksia. Uusi Lappis-Areena tarjoaa nyt odotettuakin paremmat tilat. Harjoittelu on voitu keskittää sinne. Alajärven pallohalli leiriviikonloppuisin tuo täysimittaisen kentän ansiosta lisän tekemiseen.

Fysiikkavalmentaja ja kakkospelinjohtaja Jussi Jänkä avasi joukkueen tilannetta harjoitusten lomassa: ” Olemme liikkeellä terveellä pohjalla. Kaikilla on halu kehittyä. Siitä kertovat myös viimeiset testit. Kehitystä on tapahtunut, mitä osoittavat esimerkiksi äsken mitatut nopeustulokset paikalta lähtien. Voima on tarttunut pelaajiin. Olemme ruotineet mennyttä kautta kehityskeskusteluissa ja ne jatkuvat koko ajan. Pelaajat haluavat kysyä ja analysoida asioita valmennuksen kanssa. Edelliskaudella luotu pohja näkyy nyt. Pelillisiin asioihin ja pelin kehittämiseen voidaan paneutua aiempaa huolellisemmin. Tämän leiriviikon yksi teema on ollut kaaripelin tehostaminen, missä on menty eteenpäin selvästi.”

Samoilla linjoilla oli myös pelinjohtaja Jaakko Kultalahti: ”Meillä on hyvä ja rauhallinen ilmapiiri. Joukkueessa on terve kilpailutilanne pelipaikoista. Jokaiselle tontille on sopivasti tarjontaa. Ringissä on 15 hyvin harjoittelevaa pelaajaa, joiden pelillisiä ja fyysisiä ominaisuuksia kehitetään kohti kevättä. Reilun kuukauden kuluttua päästään jo kartoittamaan tilannetta Mailattarien kanssa Vaasassa pelattavassa harjoituspelissä.”

Lavettarien monivuotinen lukkari ja Ykköspesiksen kultakypäräpelaaja Aleksandra Latvala palasi yhden välivuoden jälkeen joukkueen kokoonpanoon. Hän kuvaili tunnelmiaan näin:” Jännittää, miten pääsen välivuoden jälkeen peliin mukaan. Olen alkutaipaleella tutustua uusiin pelikavereihin. Joukkueessa on tapahtunut vaihtuvuutta, mutta tuttuja kasvoja on edelleen ringissä. Olen motivoitunut, innostunut ja odotan kovasti, että pääsemme enemmän lajiharjoitusten pariin. Hyvä asia on, että opiskelupaikkakunnallani Jyväskylässä kuulun harjoitusryhmään, missä paneudutaan lappajärveläislähtöisen Perttu Hautalan opein pari kertaa kuukaudessa lukkaripelin saloihin.”

Lappajärven Veikot lähtee kauteen 2024 seuraavalla kokoonpanolla: Pelinjohtaja Jaakko Kultalahti, kakkospelinjohtaja ja fysiikkavalmentaja Jussi Jänkä, joukkueen johtaja, huoltaja ja fysioterapeutti Piritta Kärnä jatkavat valmennustiimissä. Pelaajista jatkavat edelleen: Milla Hakomäki, Anni Kangas, Minea Kivinen, Saana Lahti, Neea Mattila, Anna- Elisa Pukkinen, Mari Rintala, Sanna Särkijärvi, Amanda Tuomela ja Vilja Valkonen. Paluumuuttajia joukkueeseen vuoden tauon jälkeen ovat: Elisa Hyny, Elli Kangas, Aleksandra Latvala. Uusina vihreäpaitoina tulevaan kauteen lähtevät Maria Lahti ja Fanny Pasonen.

Arkistokuva - Joni-Petteri Hiirikoski